Wandverwarming

Wandverwarming is een vorm van verwarming/koeling die tegen de wand wordt opgebouwd. De straling van de gelijkmatig opgewarmde of gekoelde wand zorgt voor een aangenaam comfortabel klimaat. De lage watertemperaturen zorgen er dan weer voor dat we op een energievriendelijke manier verwarmen en koelen. Dat zorgt voor een hoge rendabiliteit.

De voordelen van wandverwarming

Met wandverwarming geniet je het hele jaar door van comfort. Het is rendabel, neemt het geen ruimte in beslag en geschikt voor nieuwbouw én renovatie.

1

Verwarmen en koelen
Door de buizen van een kllimaatwand kan zowel warm als koud water stromen. Zo heb je het in de winter aangenaam warm, en in de zomer lekker koel.

2

Energiezuinig en rendabel
Wandverwarming werkt met lage watertemperaturen. Dit maakt het systeem enorm energiezuinig en rendabel. Ook ideaal in combinatie met een warmtepomp.

3

Geschikt voor renovatie
Bij wandverwarming werken we vanuit een bestaande muur. We moeten dus geen vloeren opbreken. Dé perfecte oplossing voor een verbouwing.

4

Optimaal benutten ruimte
Omdat de buizen zich tegen de wand bevinden kan je je volledige vloeroppervlakte gebruiken voor de inrichting van je ruimte.

Natte systemen

Systeem Klemrail

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
We bevestigen eerst kunststof rails tegen de bestaande wand. De verwarmingsbuizen komen erna in deze rails. We werken alles netjes af met een laag pleisterwerk en een stucnet.
De totale dikte van de Klemrail-opbouw, inclusief de rails, de buizen en het pleisterwerk, is 20 mm.
Een Klemrail-klimaatwand is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Droge systemen

Systeem Gipsplaat

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Bij een gipsplaat-klimaatwand monteren we aluminium warmtegeleiders tussen de bestaande wandprofielen. Dit doen we met kunststof clips. Vervolgens plaatsen we buizen in de geleiders. Als afwerking schroeven we gipsplaten tegen de wandprofielen en smeren deze mooi af.
De warmtegeleiders en de buizen liggen tussen de wandprofielen. Hierdoor is er verder geen extra diepte nodig.
Het gipsplaatsysteem is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Systeem Comfort FL klimaatwand

Wat is het
Opbouwhoogte
Toepassing
Tegen de bestaande wand plaatsen we eerst een houten laag van bijvoorbeeld OSB-platen van 18 mm. Daarna komen er geïsoleerde platen tegen met een gelamineerde aluminiumlaag. Als laatste plaatsen we er gipsplaten aan vast en smeren de schroeven mooi af.
De totale dikte van de Comfort FL-klimaatwand is 55 mm.
Het systeem is zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie.

Energiezuinige wandverwarming plaatsen? Vertrouw op onze experts

Comfort Systems zorgt voor de levering en indien nodig de naadloze plaatsing van wandverwarming. Daarbij houden we steeds toezicht. Contacteer ons vrijblijvend en krijg binnen 48u antwoord.
Neem vrijblijvend contact op